otrdiena, 2022. gada 30. augusts

Atēnas. Pirmā diena

Uff. Ar dēlu sēžam vēsumā, īrētā dzīvoklī.

Ceļojums sākās ar celšanos 5 no rīta, pie kam gulēju dēla dzīvoklī, kamēr vinš pie savas meitenes pa nakti palika. Es no Vecmīlgrāvja visai nosacīti paspētu uz lidostu reģistrācijai - izlidošana bija paredzēta 7,55 (izlidojām ar b20 minūšu iekavējumu). Lidmašīnā tiešām DAUDZ bērnu, īpaši vecumā krietni zem gada. Ar visām no tā izrietošām sekām.

Atēnās ielidojām ap 12iem, kamēr izkasījāmies bankomātā paņemt skaidro naudu - takši neņem karti. kamēr no lidostas līdz mītnes vietai nokļuvām - pusdienlaiks krietnā plaukumā. 

Nometām mantas, aizgājām paēst. Ēdām tūristu kāšamajā ēstuvē. Ziniet, ja tas ir tūristu kāsiens, tad esmu raiba margrietiņa. Normāla otrā porcija - katram paliels pildīts pipars un pildīts tomāts ar dažām kartupeļu šķēlītēm, pudele vietējā alus (ar pudeli netiku galā, atdevu dēlam piebeigt) - rupji rēķinot, 9 eiriki uz cilvēku. Salīdzinājumam - Vecrīgā par tādu naudiņu drīkst noklepoties.

Pēc pusdienām mēģinājām uzkāpt kalna parkā pastaigāt. Tālu netiku, pusceļā izbeidzos. Var jau būt, ka dienas pirmas puses piedzīvojumu rezultāts. Būs citu dienu jāatkārto. Bet nu zināju, ka Atēnas ir kalnaina pilsēta, bet ka tik ĻOTI....

Bet nu turpmākajām dienām piedzīvojumi saplānoti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru