sestdiena, 2022. gada 17. septembris

Fantastu lekciju pasākums Centrālajā bibliotēkā, pirmā diena

 Atkal sanāk rakstīt ar praktiski dienas nobīdi, bet ceru, ka taps piedots.

Vakar, 16.septembrī sākās Latvijas Fantāzijas un Fantastikas biedrības divu dienu lekciju pasākums LatCon 2022 Centrālajā bibliotēkā Rīgā. Pasākums sākās 17.30 un beidzās slēdzoties bibliotēkai 20.00. Tika nolasītas divas lekcijas - Ilmārs Bite stāstīja par padomju fantastiku un tās zelta laikmetu, Aivars Liepa stāstīja par Baltijas limitrofiem, skatu uz Baltiju no Krievijas puses fantastiskajā literatūrā.

Lekcijas bija interesantas, bija rakstnieku uzvārdi, kurus dzirdējusi nebiju, it īpaši runājot par padomju fantastiem. Likās, ka esmu jaunībā izlasījusi visu, bet nekā. Varbūt tāpēc, ka daudzi netika tulkoti latviešu valodā kaut vai tāpēc, ka bija tapuši kā nodeva laikam ar nu ļoti izteiktu padomju ideoloģijas reklamēšanu.

Jāpiezīmē, ka māte Daba mums pirms pasākuma "uzdāvināja" savu "pasākumu" - praktiski visi ieradās uz lekciju pasākumu slapji kā pēc peldes ar visām drēbēm. Seeeen nav sanācis iziet no mājas tik izteiktā lietū.

Bildes no pasākuma. Piebildīšu, par pēdējām divām runājot, nenoturējos un caur logu nofotografēju Centrālajai bibliotēkai pretī, ielas otrajā pusē, esošo ēku. Ilgi nebija sanācis pastaigāt pa Rīgas centra ielām vienkārši tāpat, iepatikās ēkas atjaunotā fasāde.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru