trešdiena, 2022. gada 28. septembris

Tikai pārdomām

 Uznāca tāds kārtējais pārdomu mirklis. Un zinu, ka esmu drusku neērta, jo neiekļaujos vispārējā urrā bļaušanā, bet paskatos uz lietām, vietām, notikumiem arī no kādas nebūt citas puses.

Paskatīšanos uz Simonjanu no cita rakursa izteicu jau iepriekšējā rakstā. Tagad drusku citiem uzvārdiem.

Esat ievērojuši, ka Kadieovs ar saviem čečeniem tā arī laikam jau nav iegājis Ukrainā? Bija viens brīdis, kad stipri "zīmējās" un videofailus ar savu "zīmēšanos" publiskoja internetvietnēs? Bet "zīmēšanās" jau ne vienmēr nozīmē reālu darbību. Par tagadni runājot, vismaz feisbukā nedaudz paklejoja informācija, ka viņš un viņa vienība stāv krievu karaspēka aizmugurē lai tos "bāleliņus" bikstītu visu laiku Ukrainas virzienā un laikam jau atšautu tos, kuri bēg prom no frontes līnijas. Vismaz tā to sapratu. Tad - ja tos karakalpus nenošaus ukraiņi, viņus nošaus čečeni. Pie viena Kadirovs esot paziņojis, ka Čečenijā nevajagot rekrutēt jauniesauktos "daļējās mobilizācijas" ietvarus, jo kontingents jau esot iesaukts. Viela pārdomām, vai ne?

Te vēl uzplaiksnīja neliela pārdoma Staļina virzienā. Jā, viņš virsvadīja masu represijas un daudz ko citu negatīvu PSRS teritorijā, bet vai kāds ir dzirdējis, ka Staļina negatīvisms skāra gruzīnus? Man vismaz nav šādas informācijas. Galu galā Staļins bija gruzīns, pie tam ne tas labākais tautas pārstāvis. Kaut vai tāpēc, ka pirms revolūcijas bija elementārs banku laupītājs, par ko arī, ja nemaldos, tika sēdējis.

Un vēl drusku padomiju atceroties. Nu, sakrājies iespaids, pat no tīri virspusējas paskates, - tas austrumu "brālis" viens pats čiku vien prot. Un nu ļoti ilgu laiku ļāvuši, lai citi pār viņiem valda. Nu, praktiski kopš Pētera I (kurš laikam jau bija pēdējais konkrētais krievs cara tronī, pēc viņa te Eiropas karaļnamu pārstāvji juku jukām precējās no krieviskā paturot vienīgi uzvārdu) līdz pat laikam jau Brežņevam.

Un mīts, ka revolūciju uztaisīja strādnieki un zemnieki un radīja savu valsti? Tos procesus vadīja muižnieks Uljanovs-Ļeņins kopā ar labi izglītotu inteliģenci. Ļeninu nomainīja gruzīns ar "niku" Staļins, kuru, savukārt, ukrainis Hruščovs.

Ja augstāk minēto pilsoņu valdīšanas laikā Krievijas teritorijā notika visāda kustība, (laba, nelaba - jau cits jautājums), tad jau Brezņeva laikā iestājās stagnācija, nekāda kustība nenotika. Ja neskaita uz Afganistānu eksportētu karu 10 gadu garumā. Un Putins atkal ir eksportējis karu.

Krievija eksportē naftu, gāzi? Bet tas nav Made in Russia, tas ir Made in Planet. Vienkārši tai tautai ir palaimējies iekulties tur, kur šie izrakteņi ir atrodami. Nafta ir arī Kuveitā, Sauda Arābijā, ASV, pat mums uz pusēm ar Lietuvu ir naftas atradne kaut kur netālu no Kuršu kāpas. (neatceros, kā beidzās Latvijas un Lietuvas sarunas šis atradnes sakarībā).

Kāds zina, ko vēl bez kara eksportē Krievija? Kas ir tā eksporta prece, ko Krievijā "pašrocīgi" izgatavojuši un piedāvā pārējai pasaulei? Man nenāk prātā. Varbūt kāds zina? Ja zināt, padalieties ar informāciju.

1 komentārs:

  1. Vakar aizmirsu par "Gadsimta būvi" - Baikāla-Amūras maģistrāli (BAM), dzelzceļa līniju no Baikāla ezera rajona virzienā uz Amūras upes pusi. Toreiz ta' ar pompu cēla; nezinu, cik reāli aktīvi to līniju tagad izmanto.

    AtbildētDzēst