otrdiena, 2022. gada 13. decembris

Filma: Upes pasaule (Мир реки / Riverworld)

Novilku torentos. Biju skatījusies arī torentos novilktu kaut kur pēc laika apmēram relatīvi drīz pēc filmas iznākšanas uz ekrāniem 2010. gadā, jau tulkotu no angļu valodas un kvalitatīvi ierunātu krievu valodā. (Nu nezinu angļu valodu tādā mērā, lai varētu filmas normāli skatīties oriģinālvalodā). Beidzot izlēmu filmu atkal noskatīties.

Fantāzijas filma. Darbojošies personāži - no dažādiem laikposmiem "savākti" "frukti", bet tas netraucē filmas sižeta virzību un visa kā kopainu. Organiski savijušies darbībā.

Drusku par sižetu: Galvenais varonis kopā ar savu mīļoto sievieti, mūslaikos, iet bojā terora akta laikā kādā klubā, kurā tusējas. Varonis atdzimst pasaulē, kura dēvēta par Upes pasauli un meklē līdzīgo, atdzimušo, vidū savu mīļoto. Viņam palīdz zināmā mērā sieviešu kārtas būtne ar zilu ādas krāsu, vēstot, ka galvenajam varonim, lai satiktu, atrastu mīļoto, jāpaveic virsuzdevums. Pie kam varoņa pretiniekam arī palīdz būtne ar zilu ādas krāsu, tikai vīriešu kārtas. Tiecoties izpildīt viņam īsti nesaprotamu uzdevumu varonis sastopas un sadraudzējas ar dažādu laikmetu, ja tā var izteikties, atdzimušajiem personāžiem.

Filma kopumā nav slikta, pat kādā mērā patika. Tāds labs atpūtas fantāzijas gabals. Pie kam beigu daļa - var pat teikt, ka beigu posma notikumu pavērsiens visai negaidīts. Ieintriģēja no cikla "Opā, šo pavērsienu negaidīju!". 

 Toties kaitināja acīmredzamie filmas kombinētie kadri. Tajā ziņā, ka izteikti acīs krita tas, ka priekšplāni uzņemti uz zilās sienas fona. Un filmu montējot ieviņķelēti aizmugures plāni un kadru "salīmētība" bija acīmredzama. Neatceros, vai šo saskatīju filmu pirmo reizi skatoties, bet šoreiz noteikti saskatīju.

Pie kam, varoņu sarunās, kad viņi atceras notikumus īsi pirms savas nāves, tā arī paliek neziņas stāvoklis - kas tad noticis ar mūsu mīļoto Zemi. Un var jau saprast - varoņi dažādos veidos nomiruši vēl tad, kad ar Zemi viss zināmā mērā ir kārtībā.

Interesants fakts, ka filmas darbībā, arī masu skatos, nav bērnu klātbūtnes. Kaut fona nodrošināšanai. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru