ceturtdiena, 2022. gada 22. decembris

Tik mans viedoklis bez pretenzijas uz Lidojumu.

Tiešām, tik mans, subjektīvs, Domas lidojums. Nedaudz zemāk paustai domai pieskāros relatīvi nesen, šī gada 14.oktobrī. Bet tiešām, pieskāros tikai mazuliet, ar dažām frāzēm. Tas, ko gribu ar šobrīd pavēstīt, jau varētu tikt traktēts kā izvērsums. Un - šo var mierīgi uzskatīt kaut ko no cikla "Kas būtu, ja būtu". Viedoklis, domas, versijas par un ap.

1. Nebūtu pārsteigta, pat ar interesi gaidu - notiksies vai nē. Ja patreizējās Krievijas Federācijas aotonomās republikas, autonomie apgabali, mazākumtautību apdzīvotā vide diezgan strikti un nopietni proklamētu savu atdalīšanos no šīs federācijas, visai strikti sāktu uzstāties kā patstāvīgas valstiskas struktūras. Un to visu tik pat strikti akceptētu plašā pasaule ar britiem un Štatu valdību priekšgalā? Kādu dziesmu tad sāktu Maskavas Kremlis dziedāt?

2. Kaut kā - esat pamanījuši, ka visa pasaule jau laikam gadsimtiem ilgi cackājas ar Krieviju kā karstu kartupeli mutē? Varbūt pienācis laiks izspļaut? Papildus jau esošām sankcijām pamazām pārtraukt tās pašas diplomātiskās attiecības ar to valstisko veidojumu? Nu, kaut pamazam, sākot ar kaut nenozīmīgākajām valstīm, kurām ekonomiski izdevīgāk sadarboties ar daudz attīstītākām par KF valstīm?  Visām valstīm pakāpeniski atsaukt savus pilsoņus iz tā monstra?  

3. Diezgan tipiski cilvēku psiholoģijai laikam. Bet kaut kur noplakušas asās sajūtas Krievijas-Ukrainas kara sakarībā. Vismaz sevi esmu noķērusi pie tā, ka man tas negatīvais atgadījums aizvirzījies aizmugures plānos. Priekšplānā jau daudz kas cits, iz cikla "dzīve turpinās". Sāk jau reizēm apgrūtināt par karu pienākošā informācija. Var jau būt, ka esmu nepareiza, bet nevar laikam visu laiku dzīvot negatīvu emociju varā. Nogurdinoši sāk palikt.

4. Plusžetons iz manis tam/tiem, kuriem izdosies likvidēt KF kā valstisku veidojumu. Nē, nevienā mirklī neapgalvoju, ka Krievijas iedzīvotāji jālikvidē kā šķira. Vienkārši radziņi jāaplauž pašā saknē un vēl dziļāk. Pie viena - tos impēristus kaut vai sadzenot krievus veidojošo cilšu etniskajā teritorijā - pašreizējās KF Eiropas daļas apmēram viducī. Lai nu tur kārpās un "saved kārtībā pagalmu". 

Nu tā kaut kā viss. Nesodiet bargi, tik domas lidojums iz, kā jau sākumā teicu, cikla "Kā būtu ja būtu".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru