svētdiena, 2022. gada 4. decembris

Kaut kas no krimiķu cikla

Atradu YouTubē. Ukraiņu klipiņi, kuros stāstīts par dažādiem noziegumiem, precīzāk - slepkavībām Ukrainas teritorijā. Cik nu sapratu, laikposms no 1943. gada līdz 90-jiem. It kā nekas sevišķs - noziegums, tā izmeklēšana un vainīgā notveršana. Pamatfabula - rakāšanās arhīvā un katra sižeta pamatā savs noziegums. It kā uz reāliem notikumiem bāzēts. Vismaz tā viss norežisēts.

Sižetiņi gatavoti, ēterā palaisti jau šajā tūkstošgadē.

Patīkami tas, ka daži varoņi - latvieši. Un autori bez Rīgas un Jūrmalas zina vēl Ventspili kā ostas pilsētu. Ir arī sižetiņš, kurā darbojas kādas Kaukāza kalnos dzīvojošas etniskās cilts pārstāvis. Vel vienā sižetiņā darbojas arī PSRS teritorijā dzīvojoši korejieši (kaut kad pērnā gadsimtā bariņš korejiešu pārvācās uz PSRS dzīvot. Reāli esmu sastapusi korejieti no Kazahstānā bāzētas korejiešu diasporas).

Šis laikam kādu laiku būs pēdējais ieteikums par ārpus Latvijas vietu, jo rakājos patlaban neta ārēs, YouTubē, meklējot ko par pašmāju vēstures tēmu.

1 komentārs:

  1. Tie klipiņi tur ir daudz. Arī citās Вещдок variācijās. Interesanti paskatīties, bet no lielā daudzuma pamazam sāk paapnikt. No cikla - "cik var skatīties par noziegumiem?"

    AtbildētDzēst