pirmdiena, 2024. gada 2. septembris

Linki. Dažādās tēmās

Piedodiet, ka pagaidām un atkal dodu linkus uz klipiem krievu valodā. Un kaut kā atlieku maliņā pagaidām "iet cauri" dažādām tēmām latviešu valodā. Goda vārds, labošos. Bet pagaidām - nu, izdodas man tur, krieviskajā piedāvājumā, sameklēt interesantas lietas...

  1.  Par Napoleonu. Ne to, kurš zaudēja kauju pie Vaterlou un bija izsūtījumā Elbas salā. Par minētā Napoleona radinieku, pēcteci "amatā". Kaut kā nebiju dzirdējusi par šo personāžu.
  2. Par sacelšanos Ungārijā 1956.gadā. Es par šādu vēstures notikumu nebiju dzirdējusi. Un laikam jau dabiski - padomijas ideoloģiskās vadlīnijas izlēma noklusēt to, ka kaut kur kādi ir neapmierināti ar padomijas uzstādījumiem.

Paturpinot iepriekšējos linku vākumos aizsākto tēmu par to, kā Baltijas valstis vērtē Krievijā.

  1. Kā Baltijas valstis vērtē vidusmēra krievs no Krievijas. Nekomentēšu, gan jau ka pašiem radīsies viedoklis. Piebildīšu tik, ka komentāros zem šī videomateriāla šie "keksi" tika norieti. 
  2. Par to, kāpēc Baltijas valstis neieredz neieredz krievus. Cik nu pa manam, atkal tendenciozi. Vērtējiet paši, bet situācijas vēsturiskā motivācija, lielas, traktēta pareizi.
  3. Krievi par Lietuvu izsakās. Atkal, kārtējais Vērtējiet paši. 
  4. Latvija - uzreiz 2 mītiņi. Kaut kā vismaz es apmulsu par viņas nostāju.
  5. Puisis runā par "pūstošo Baltiju". Būšu pieklājīga un neizteikšos. Vērtējiet paši.

Te latviešu valodā.

Svešā karaspēka aiziešana. Valstī zināmas personas dalās atmiņās par Krievijas karaspēka izvešanu no Latvijas 90-to gadu sākumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru