svētdiena, 2024. gada 15. septembris

Un šis ir kārtējais linku vākums

Nu jā, atkal būs kāds bariņš linku uz klipiem krievu valodā, jo pagaidām tiešām "grebju Augeja staļļus" no tā, kas iekrājies.

  1. 1937.gada represijas PSRS. Uz faktiem balstīta analīze. No klipā sniegtās informācijas - zināma skaidrība par to, kāpēc tad Trockis tika "novākts" tik tālajā "citā pasaules malā un vispār Meksikā"; tapa sadzirdēta vērā ņemama motivācija. Katrā gadījumā es klipa saturu uztvēru kā vienu no versijām to laiku notikumiem ciklā "Un kāpēc arī tā nevarēja būt?". Galu galā - līdz manīm nonākusī informācija klipa tēmā tomēr samērā virspusīga, nedaudz virs reiz skolā mācītās informācijas, un viss. Un - es tur tajā laikā nebiju, mani priekšteči arī nē; lai varētu kā citādi spriest. Viela pārdomām. Klips krievu valodā.
  2. Stāsti, kuri nav iekļauti bībelē. Klips krievu valodā.
  3. Lielā Tartarija. Šo klipu iekļāvu kā pasmaidu par to, kā mordoristi, jau gadiem cenšas izcelt ar jebkādas informācijas traktējumu savas tautas it kā nozīmības pasvītrošanai. Klips ievietots YouTubē pirms 10 gadiem; protams jau tajā laikā un varbūt pat nedaudz agrāk tajā saitā "sastapu" klipiņus par mistisko Tartariju, kuras eksistencei laikam tic tikai viņi paši. Un šīs Tartarijas, to apdzīvojošām slāvu tautām esot pārākā nozīme planētas civilizāciju attīstībā. Nu, kaut kā dikti uzrodas uztveres paralēle ar to, ka hitleriskajā Vācijā tika kultivēts tas, ka vācieši esot pārākā rase ārieši un labāki par citiem.
  4. Tikai kā interesants piesitiens. Kā kļūt bagātam viduslaikos. Klips krievu valodā.
  5. Senās Ēģiptes Mirušo grāmata. Kas tā tāda bija un kāda tai bija nozīme. Interesants skatījums. Klips krievu valodā.
  6. Par to, kā un kas cēla Belomorkanalu. Cik atceros no vēstures stundām - tas esot kanāls no Baltijas jūras līdz Baltajai jūrai. Ja kļūdos, palabojiet mani. Klips krievu valodā.

Ieteikumi latviešu valodā.

  1. Bloga autora kritisks vērtējums Antona Birketa grāmatai Mazā Latvijas vēsture
  2. Diena vēsturē - terorakti ASV 2001.gadā, 11.septembrī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru