pirmdiena, 2024. gada 23. septembris

Nebeidzamie linki

 Šoreiz sāku ar informāciju latviešu valodā.

  1. Šī diena vēsturē. Par Maratonas kauju.
  2. Referāti par Latvijas valstiskuma idejas attīstību. Klips latviešu valodā. Veidojis Latvijas Okupācijas muzejs, vispār - abonēju šī autora klipus, jo pamanīju, ka muzejs uzsācis klipu sēriju par vēstures tēmām. Klausīšos, jo, liekas, vajadzētu būt profesionāli.
  3. Vakarbuļļos uzieta pagānu rituālu vieta
  4. Par latviešu sakāmvārdiem.
  5. Populārākās dziesmas Ulmaņlaikos
  6. Zaiga Gaile par Lāčplēša ielas 25-to namu Rīgā.
  7. Dzejniece Māra Zālīte par krievu valodu.
  8. Par pieminekļu demontēšanu un tamlīdzīgām lietām.
  9. Rīgas iedalījums pilsētas daļās.

Vienkārši interesantas lietas.

  1. Par sektu, kura Krievijā jau ir nu ļoti sen, vairākus gadsimtus noteikti. Klips krievu valodā.
  2. Versija par Martina Bormana likteni (Tiem, kas nezina - bija tāds personāžs Hitlera administrācijā). Klips krievu valodā.
  3. Ieskats Ļenina (Uljanova) - tipa, pagājušā gadsimta proletariāta "vadoņa" - biogrāfijā. Klips krievu valodā. 
  4. Šo mēs ar Tomu noklausījāmies ar lielu devu skepses un smaida. Par to, kāpēc atrodot mamutus sasaluma dziļumā, tajā pat slānī neatrod arī cilvēku mirstīgās atliekas. Nezinu, protams, ka katram ir tiesības uz savu versiju par lietām, vietām, notikumiem. Tikai mani un Tomu šī versija ne pārāk pārliecināja. Un arī konreargumentu šai versijai mums diemžēl nav. Klips krievu valodā.
  5. Šī klipa pieteikums likās daudzsološi kliedzošs, bet pats saturs - tikai informācijas izklāsts no cikla "tā ir un viss". Amerikas pamatiedzīvotāju indiāņu teiksmas. Protams, priekš manis faktoloģiskais pastāsts - nu, man šāda tipa leģendas līdz šim nebija zināmas. Bet faktoloģiskais materiāls bija piezemētāks, nekā klipa pieteikums. Klips krievu valodā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru