trešdiena, 2018. gada 18. jūlijs

Nedēļas sākums

Uz doto brīdi ir trešdiena un visi mani pasākumi ārpus mājas norit raiti un bez aizķeršanās. Pat sabiedriskais transports kursē man ērtā laikā un virzienā. Ka tikai nedēļas nogalē nav nepatikšanu un visādu stresu Jau esmu iebaidīta no cool nedēļas un dienas sākumiem, kas pa  lielo bieži atnes nepatikšanas beigās.
Pat kontrabandas cigaretēm cenas ir pakāpušās. Jā, es tās pērku, jo tā sanāk vienalga lētāk. Jo, kamēr valsts rūpēsies tikai par vienu sabiedrības daļu - nesmēķētājiem, smēķētāji, kas sastāda tomēr lielu daļu no iedzīvotāju skaita, būs apdalīti un spiesti izgrozīties, kā nu kurš. Tas ir kaut kas no homīšu un normālo attiecību piekritēju cikla. Rūpes ir tikai par vienu iedzīvotāju daļu, citus savā ziņā atstājot novārtā.
Bet valstiski domājot, ja lielie cigarešu oficiālie dīleri iegādātos un vestu pie mums iekšā tās  cigaretes, ko liela daļa patērētāju pērk no kontrabandistiem,  tas viss nomirtu tik pat dabiskā nāvē, kā kontrabandas spirta tirgošana. Spirķiks tagad tirgū kontrabandas ceļā nav nopērkams, jo sen jau vairs nav pieprasījuma. Visa veida alkohols  par dažādām cenām ir pieejams veikalos un retajās točkās. 
Laikam  kontrabandas cigaretes ir palikušas vienīgā kontrabanda, ko pie mums realizē
Bet, ja tā padomā, cik ļoti valsts iegūtu, realizējot visu reidos iegūto nelegāli iegūto preci, būtu ok valsts kasei un valsts budžetam. Kaut kāda nepārdomāta rīcība, to visu iznīcinot.
Bet tas ir tikai mans viedoklis, nepretendēju uz pārmērīgu guru viedokli.

31 komentārs:

  1. Jūs tagad ar nolūku rakstīsiet pēc iespējas lielākas muļķības, lai tikai dabūtu komentārus? :)

    Smēķēšana nav dzīves nepieciešamība, un ir pierādīts, ka tā ir kaitīga veselībai un izraisa pietiekami daudz slimību, kuru ārstēšanu, starp citu, daļēji apmaksā valsts. Kādas vēl valsts rūpes par smēķētājiem Jums vajag?

    AtbildētDzēst
  2. Pirmkārt, komentēt ir katra paša brīva izvēle Otrkārt - labi apzinos, ka smēķēšanu Eropā ievazāja Kolumba pēcteči pēs Vestindijas iekarošanas. Homīšu institūts šai pasaukes daļāir kritni vecāks. palasīsim kaut vai sengrieķu rakstus.
    Kas attiecas uz smēķētājiem - arī tiem ir cilvēktiesības smēķēt tiem ntraucētā vidē ārpus mājas. Ja pilsētvidē būtu konkretizētas vietas smēķētājiem, tas jau būtu neliels sasniegums.

    AtbildētDzēst
  3. Lūgums avotus un citātus no sengrieķu rakstiem par Homīšu institūtu! Laikam manas universitātes studijas sengrieķu mitoloģijā būs noklusējušas šo baiso faktu!

    Starp citu, interesants fakts, jo nabagāks (gan materiāli, gan garīgi) cilvēks, jo lielāks risks, ka viņš smēķē. Varbūt kāds var papētīt korelāciju

    AtbildētDzēst
  4. drusku palasi sengrieķu domātāju rakstus, norādes punktus uz min;eto noslieci atradīsi. bet spešal priekš tevis pameklēšu arī ko konkrētāku. galu galā mans dēls LU beidzis gan bakalaurus, gan maģistrus budžeta grupās. gan palīdzēs ar argumentiem.
    par smēķēšanu grūti pateikt - šis netikums sastopams visās finanšu situācijas kāpnēs, toties ir dzirdēts, ka bagātie vairāk aizraujas ar marihuānu un tamējām lietām. Īpaši jaunā paaudze, kura tērē to, ko veči uzkrājuši un nedomā par nākotni.

    AtbildētDzēst
  5. Kāds sakars tavam dēlam ar tavu viedokli? Gaidu avotus un norādes

    AtbildētDzēst
  6. Man ir pamatotas aizdomas, ka tev nav ne mazākās nojausmas kā veidojas tabakas cena LV. Citādi tādas stulbības nerakstītu. Otra lieta - realizēt kontrabandas preci - ak dies, kur tu to esi rāvusi??? Pirms citiem dod padomus par sengrieķu rakstiem, iepazīsti, lūdzu, daudz taustāmākas lietas. Tās kas tev ir visapkārt un kuras tieši ietekmē tavu dzīvi

    AtbildētDzēst
  7. Anon >> To Tu saki cilvēkam, kurš nav spējīgs iegooglēt starpību starp blogu un podkāstu?

    Andra >> cik Lukiāna darbus tu esi izlasījusi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vai tad ir kads nozieguns kaut ko nezināt? Es galu galā neesmu enciklopedija.
      Esmu lasijusi Lukiana saruas un tur ir daudz kas pateikts par sengrieķu sabiedrību

      Dzēst
    2. Kas tieši tevi "uzrunāja" dotajā rakstu darbā? (Starp citu drukas kļūda - Esmu lasijusi Lukiana saruas; Vai tad ir kads nozieguns). Varētu, lūdzu, precizēt? Ar ko "Lukiāna sarunas" ir izceļamas salīdzinājumā ar citiem darbiem, kur ir minēts par sengrieķu sabiedrību? Vai patiešām Lukiāns ir tas labākais piemērs?

      Dzēst
    3. tika lūgts piemērs, es to nosaucu. Man šajā darbā patika nepiespiestība rakstītajā textā. Ja vēl nepietiek, palasies literatūru, kurā skaidrots par pāžu institūtu Eiropas galmos savā laikā. Precīzi nenosaukšu darbu, bet netā var atrast infu, ja ļoti vajag.

      Dzēst
    4. Cik noprotu, atbildes no tevis, diemžēl, nav. No sērijas - es tiku lasījusi kaut ko, ko ir sarakstījis tas un tas (vismaz autoru atceros), tur bija minēts par to un to. Bet sīkāk neko pateikt nevaru, jo nesapratu (laikam???) rakstītā jēgu. Diskusijā piedalīties nevēlos (jo joprojām nesapratu lasītā jēgu), bet bilst par to gan kaut ko varu. Varbūt skarbi izteicos, atvaino

      Dzēst
  8. Kāpēc smēķētāji tiek pielīdzināti homoseksuālistiem? Jā, protams - abi ir minoritātes, vieniem neļauj kūpināt, kur pagadās, otri nedrīkst precēties un bērnus adoptēt. Bet tomēr - atšķirība taču liela :D

    AtbildētDzēst
  9. Acīmredzot autoram ir slēptas homoseksuālas noslieces, ja jau ir tāds satraukums par homīšu institūtiem un smēķētāju apspiešanu

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es laikam esmu gejs sievie'su dzimte, jo man patik vīriesi :) Bet smēķētāju ierobezošana ir genocids. Ir j'ab'ut nietām pilsēta, kur drīkst uzvilkt dūmu satrp darīsanu skrējieniem.

      Dzēst
    2. tu tiešām izmanto vārdu genocīds, lai raksturotu vēršanos pret smēķētājiem??? laikam esi nodzērusi pēdējās savas smadzeņu paliekas, ja kaut ko tik izcili debīlu esi spējīga uzrakstīt

      Dzēst
    3. Anonīms - tak tas ir holokausts, dāma kļūdījās :)

      Dzēst
    4. No kļūdām neviens nav pasargāts :) Bet par to smadzeņu nodzeršanu - man rodas iespaids, ka kāds no maniem oponentiem ir zvērināts alko nīdējs un lieto tikai krāna ūdeni labākajā gadījumā.

      Dzēst
    5. Jā, un visi smēķētāji ir homīši!

      Dzēst
  10. Kā maza atsauce uz pirmo komentāru. Vai tiešām katrs viedoklis un izteikta doma ir jāpielīdzina muļķībām? Tad jau viss, kas notiek ar mums ieskaitot mūsu domas un viedokli ir muļķības.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, tieši tevis izteiktie apgalvojumi ir slima suņa murgi, tas pat nav viedoklis. Un nevajag vispārināt par citu cilvēku viedokļiem!

      Vispār viss šitais farss smird pēc vecā teiciena "nestrīdies ar pamuļķi - viņš novilks tevi līdz savam līmenim un pēc tam pieveiks ar pieredzi"

      Dzēst
    2. Bet vienmēr jau pastāv iespēja nelasīt un nekomentēt. Kurš ir lielāks muļķis - tas, kurs uzraksta un aiziet tālāk, vai tas, kurš uzraujas un neliekas mierā? Es tevi ar varu ievilku savā blogā, kurā izsaku savas domas? Ja tās nesaskan ar tavējām, vai tāpēc jāapsaukājas?

      Dzēst
    3. Klau, tu savas pārdomas apzināti liec publiskai apskatei, tātad tev vajag lai kāds to lasa. Tavas pārdomas ir iespējams komentēt - pati vēlies lai to dara (iepriekšējos rakstos minēji par to). Atvaino manu nesaprašanu, bet par ko tu sūdzies?

      Šis komentārs

      "Bet vienmēr jau pastāv iespēja nelasīt un nekomentēt. Kurš ir lielāks muļķis - tas, kurs uzraksta un aiziet tālāk, vai tas, kurš uzraujas un neliekas mierā? Es tevi ar varu ievilku savā blogā, kurā izsaku savas domas? Ja tās nesaskan ar tavējām, vai tāpēc jāapsaukājas?"

      nu nekādi nesaiet kopā ar citu tevis rakstīto. Personības dalīšanās, šizofrēnija, garstāvokļu un krasas noskaņojumu maiņas?

      Dzēst
    4. Par pēdējo teikumu - domā kā gribi. Bet kur paliek viedokļu dažādība? Vai tad visi mani texti ir slima suņa murgi?

      Dzēst
  11. tev tak ne mazākās sajēgas nav par šo, vai ne? kontrabandas cigaretes nav mistiskas lētākas cigaretes, ko nez kāpēc Latvijā oficiāli netirgo. kontrabanda ir nelikumīgas cigaretes (u.c.) ar nesamaksātiem nodokļiem. pieleca?

    AtbildētDzēst
  12. Nu, bet kāpēc valsts tās nevar kādā nebūt veidā konfiscējot nolegalizēt tā, ka pašai labums atlec?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ārprāc, valsts nevar legalizēt kaut ko nelegālu. ne jau analīžu dēļ, bet gan likumu, ekonomikas un brīvā tirgus dēļ.

      Dzēst
  13. Tāpēc, ka tā ir nezināmas izcelsmes prece, kur iekšā var būt sazin kas. Vienīgais veids, kā valstij tiešām varētu būt labums - ja jūs, nabaga novārtā pamestie pīpmaņi, pārpīpētos tos mēslus un aizietu pie dieviem, vēlāk nebūtu jāapmaksā plaušu vēža ārstēšana.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ka tik es ar savām 3 eirām akcīzes nodokļa dienā par savu ārstēšanos nesamaksāju vairāk nekā te dažas labs 'veselīgs' mutes bajārs.

      Dzēst
  14. Tu esi ar mepareizo káju no gultas izkápis, tápec táds nikns un kasígs.

    AtbildētDzēst