otrdiena, 2024. gada 6. februāris

Tie ir linki. Par vēsturiskām vai vienkārši interesantām tēmām.

  1.  Ne garš videoklips par 1991.gada barikādēm.
  2. Par hibrīdkaru un vēl...
  3. Par to, kā Krievija savai teritorijai pievienoja Sibīriju. Krievu valodā.
  4. Laikam atrasta amerikāņu lidotājas Amēlijas Ērhartas avarējusī lidmašīna. Lidotāja pasaulei pazuda 1937.gadā un joprojām īsti nav zināms, kas ar viņu noticis.
  5. Pārdomas par to, vai baletdejotājs ir vīrišķīga profesija.
  6. Vispār, šis Vairas Vīķes-Freibergas viedoklis zināmā mērā sasaucas ar manējo...
  7. Pārdomas par to, kādus vārdus dod jaundzimušajiem bērniem.
  8. Par to, kā sendienās svētīja Sveču dienu, 2.februāri.
  9. Kaut kad relatīvi nesen izteicos, ka par kādiem pārkāpumiem cietumā ieslodzītos būtu zināmā mērā lietderīgi izmantot kādu sabiedriski lietderīgo darbu veikšanai. Nu, lai atstrādā cietuma maizīti un citiem nodarīto kaitējumu. Protams, netapu domājusi par to, ka tas attiecināms uz tādu personisko brīvību kā reliģiskā piederība. Šeit pieminējums par to, kā Ķīnā top risināts jautājums par ieslodzīto darbaspēka izmantošanu. Un vēlreiz - manām domām par ieslodzīto šāda veida nodarbināšanu zemtekstā neskar reliģisko pārliecību.
  10. Šis ir gadījums manās tēmās par to, kā cilvēki ar īpašām vajadzībām un to palīgi mēģina "ierakstīties pagriezienā". Par to, ka tiem, kuri dara kaut ko par spīti savai īpašajai vajadzībai un viedo savu dzīvi un nākotni dzīves piespēlētajās robežās. Še, rakstā - mamma rosās, lai viņas bērniem būtu puslīdz sakarīga nākotne un pie viena savu dzīvi nenoraksta, mēģina paralēli rūpēm par bērniem dzīvot dzīvi.
  11. Visai interesants viedoklis par to, kāpēc dzīvības atrašana uz Marsa būtu mums slikta ziņa. Protams, raksts nav pietiekami garš, lai visu to jautājumu apskatītu ar daudziem Kāpēc? Tāpēc! Bet linki ir doti uz paskaidrojošākiem rakstiem.
  12. Pie mums arī tā notiek.
  13. Par slavenu mūziklu.
  14. Marija Feders.
  15. Garā Pupa latviešu folklorā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru