svētdiena, 2024. gada 25. augusts

Kārtējais vāvulisma uzplūds

Nu jā, tā nu sanāk. Runāšana kārtējo viedokļu izteikšanai. Cik tie viedokļi sagrupēsies un tēmās kādās - kā aizies.

*****

Tas, kas pēdējo 18 (ja saskaitīju pareizi) dienu laikā ir noticis un turpina notikt Krievijas - Ukrainas "pasākuma" ietvaros, ir zināmā mērā tas, ko var saukt par "karš dodas mājās". Tobiš, no Ukrainas teritorijas mērķtiecīgi sāk ieiet arī Krievijas teritorijā. Un to nu Krievija pati izprovocējusi ar "pasākuma" ievadmotivāciju publiskai telpai - "Ukraina savā teritorijā dara pāri krieviem un vispār taisās uzbrukt Krievijai". Ne nu taisījās tajos laikos pirms drusku vairāk kā pirms diviem gadiem, ne nu kā. Bet Krievija ar savu "mierpilno uzvedību" panāca to, ka nu Ukrainai tiešām tur jāieiet, lai jel kā mēģinātu atrisināt to situāciju ar Krieviju.

Protams, es tā, pa virsu notikumam, bez sīkākas analīzes. Gan jau ka tur, tajā situācijā, ir vēl gūzma ar citiem, papildfaktoriem. Ja kādam nu ir ļota vēlme, varam padiskutēt tēmā.

****

Esat ievērojuši, ka pēdējo pāris gadu laikā nu ļoti daudzus Rīgas nostūrus mēģinu safotografēt no cikla - tāda tā mūsu dižpilsēta izskatās te un tagad, šajā laikā un telpā. Un "ķeramo" vietu Rīgā ir nu ļoti daudz. Ir perspektīvie plāni par to, kurp doties un ko sabildēt. Tiesa, nedaudz iebremzējušies tās Rīgas svētku laikā samežģītās kājas dēļ. Kāja pamazītēm "atnāk pie dzīvības", tā ka viss notiksies un turpināsies.

Ja nu kādam ir vēlme mani izstaidzināt pa savas mītnes vietas apkaimi un parādīt tās jaukās vietas, droši piedāvājat ideju. Septembra otrajā pusē būšu pilnvērtīgi atgriezusies staigāšanas apritē, sarunāsim.

****

Šis tik mans pārdomu viedoklis. Pat ne īsti viedoklis, drīzāk izvērstāks jautājums, neizpratne savā ziņā.

Ja pasaulē cītīgi veic visādus pasākumus vardarbības samazināšanai, par cik vardarbība nav nekas jauks, tad kāpēc nesāk aktīvāk samazināt, ierobežot un citādi pamazītēm likvidēt tādu pasākumu kā armija un militārā rūpniecība? Jo šis ir slēptais aicinājums uz vardarbību. Nu, nesakiet, ka karš nav vardarbība. Tā ir nu ļoti liela vardarbība pret cilvēku, pret pasauli kā tādu.

Var jau būt, ka esmu ko palaidusi garām, bet militārisma, militārās rūpniecības samazināšana tiešām būtu solis uz saprāta ceļu un vardarbības reālu samazināšanu. Protams, kamēr nav beidzies Krievijas - Ukrainas "pasākums", praksē nav iespējams samazināt militārās jomas vajadzības. Krievija visupirms ir jāaptur, jel kādā veidā jāatbruņo. Vispār, šim pasākumam ir jābeidzas, tik pēc tam var par visu ko citu domāt.

****

Nu tā, drusku izpaudos. Paldies, ka izbūrāties cauri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru