ceturtdiena, 2024. gada 29. augusts

Šoreiz linki ātri krājas.

Nu jā, linki ātri piekrājušies. Piedodiet, ka krievu valodā, bet latviski pagaidām neesmu atradusi ko interesantu klipu formātā, angļu valodu pagaidām nepārvaldu tādā kvalitātē, lai saprastu, par ko īsti runa klipos un varētu droši ar tiem dalīties.

Tiešām, "sērfojot" YouTubē uzdūros diezgan daudziem klipiem krievu valodā, kuri runā par notikumiem Latvijā, vispār Baltijas valstīs. Tādēļ, paturpinot iepriekšējā linku krājumā aizsākto, vispirms jau dalīšos ar to, ko par mums domā krievvalodīgie klipos krievu valodā. Cik nu no manas krūmpazares, ir svētīgi zināt arī to, ko par mums domā citi.

  1. Klips par Baltijas ceļu, tā organizēšanos, norisi un tā sekas. Klipu laikam igaunis veidojis, tās iespaids radās skatoties un klausoties klipu.
  2. Maksims Kacs par trim Baltijas valstīm. Cik nu no manas saprašanas, puisis ir objektīvs. Kaut gan dažus viņa izteikumus var traktēt dažādi.

Kā izlēciens, daži linki uz tekstiem latviešu valodā.

  1. Šis links vienkārši par latviešu īpatnību laikam. Latvieši nenomirst, bet aiziet Viņsaulē.
  2. Sandra Veinberga par Venecuēlas augstāko amatpersonu.

Papildus klipiņš iz Krievijas vēstures. Ko paši šajā sakarībā uzrakuši. Maigi sakot nedaudz atšķiras no tā, kas par tēmām top skolās mācīts. Manas paaudzes cilvēki noteikti ar to saskārušies skolā vēstures stundās. Mums jau padomijas laikos to Krievijas vēsturi "bakstīja iekšā" tādā rakursā, kādā varai bija izdevīgi. Klipi krievu valodā, protams.

Klipa autors "uzracis" infu par "lielo" Krievzemes zinātnieku Lomonosovu, kuru mums "pasniedza" kā domas ģēniju un daudz kā visa atklājēju. 

Krievu valodā pasaules vēstures tēmas. Nu, pagaidām neizdodas ko līdzīgu atrast latviski, piedodiet... Tomēr naivi ceru, ka atradīšu. Un tad dalīšos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru