ceturtdiena, 2024. gada 1. augusts

Seriāls: Slavai nolemtie (Обреченные на славу / Идущие на смерть/ Those About to Die)

Ieteica Toms, šī gada seriāls, 10 sērijas

Ražotājvalstis: ASV, Vācija, Itālija

Darbība norisinās mūsu ēras 79 gadā (apmēram) Romā; situācijā, kad imperators Vespasiāns Līvijs nomirst un savu vietu uz troņa atstāj dēlam Titam Līvijam.

Skatījāmies abi kopā. Pa vienai sērijai dienā. Un zināma vilšanās. Nē, nav runa par aktieru darbu, tie kopumā "izvilka" vājo trešās šķiras scenāriju un ļoti nelielo budžetu. Jau pirmajā sērijā bija skaidri redzams sižeta risinājuma sasteigums. Pēc principa - ātrāk "padzīt" visu uz priekšu, štrunts, ka neloģiskums laikā un telpā. Turpmākajās sērijās - vietām izteikts virspusīgums no cikla "intrigu vajag, pie kājas, ka pārāk ātri un neloģiski risinās". 

Izteikti redzamas tehniskās "tūkas". Lai nekrāmētos ar dekorāciju kvalitatīvu izpildījumu, liela daļa filmas krietnā pustumsā tā, ka ar piepūli var atšķirt varoņu sejas; šķidri masu skati tajās vietās, kurās tomēr masām būtu jābūt palielām. Ļoti daudzās vietās skaidri saprotams, ka varoņu darbības fonā ir "zaļais aizkars", uz kura vēlāk kaut kāda bildīte uzinstalēta. Protams, ir arī kvalitatīvi 3D kadri; bet tikai dažubrīd.

Saitā hdrezka.ag, kurā ir iespēja šo seriālu skatīties, uzrādās seriāla pazemie reitingi. Tomēr, ja nu akurāt gribas tās "šausmas Gobu ielā" noskatīties, šajā saitā nav vērts. Kešojas ūberlēni, arī reklāmas uzbāzīgi traucē. Labāk tad skatīties saitā mover.uz, kurā nebremzējas skatīšanās un arī reklāmas nav agresīvi uzbāzīgas, laikam ka tik viena sērijas sākumā. Protams, vieglāk atrast to seriālu iekopējot vietnes meklētājā virsrakstā doto nosaukumu.

Kopumā - mēs to seriālu līdz galam noskatījāmies zināmā mērā principa pēc. Ja nu reiz esam sākuši skatīties. Ieteikt noskatīties? Katra paša izvēle, mēs katrā gadījumā otro, trešo vai kur nu tur vēl pēc skaita neskatīsimies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru