pirmdiena, 2024. gada 26. augusts

Man patīk linkus vākt. Šoreiz ātri sakrājies.

Piedodiet, ka atkal klipi krievu valodā un daži par mordoras tēmu. Tomēr labāk laikam ir zināt vēsturi kā tādu, neatkarīgi no tā, kuram reģionam tā vēsture pieder. Zināšanas tikai un vienīgi apbruņo.

  1. Kā Krievijā vēsturi falsificēja. Klips krievu valodā.
  2. Personāžs pauž, ka šumeri un viņu kultūra esot izdomājums. Noskatījos, noklausījos ar diezgan lielu smīna devu. Paustajā krietni mazāk to zināšanu, nekā reiz rakstītajos manos tekstos, komentāros zem kuriem bija norādīts uz zināšanu trūkumu tēmā. (Nē, nu neapgalvoju, ka manos tekstos joprojām ir ahūni daudz zināšanu, ir viedoklis, kuru jebkurš/jebkura var papildināt vai apstrīdēt. Pēc izvēles). Klips krievu valodā.
  3. Par tiem, kuri krievu biļinās (laikam analogs mūsu varoņteiksmām) tiek saukti par bogatirj (laikam analogs latviešu spēkavīram), par viņu autentiskumu. Klips krievu valodā.
  4. Jūda Iskariots - nodevējs vai moceklis. Bībeles tēla vērtējums. Klips krievu valodā.
  5. Slepenais Pitagora kults. Par tāda kulta esamību pat nebiju dzirdējusi. Klips krievu valodā.

Tagad daži linki ar to, ko krievvalodīgā vide (un neesmu pārliecināta, ka klipu autori ir no Latvijas krievvalodīgās vides) saka par Latviju un latviešiem. Cik nu ieklausījos, padaudz objektivitātes, un tas, ka viņu vērtējums ir "skats no malas". Klipi krievu valodā. Bet gan jau ka jums būs kāds cits viedoklis.

  1. Latviešu izcelšanās.
  2. Kāpēc Latvija, Lietuva un Igaunija ir pašas aktīvākās Maskavas pretinieces.
Pagaidām tik divi klipiņi šajā tēmā. Bet pēdējā laikā klipiņu par Baltijas valstīm YouTubē parādījušies padaudz (vismaz cik nu esmu pamanījusi). Skatīšos, klausīšos, krāšu. Nākamajos linku krājumos salikšu jūsu vērtējumam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru