sestdiena, 2018. gada 21. jūlijs

Patīk un nepatīk

1. Patīk, ka Rīgā un citās pilsētās uz lieliem svētkiem vai drusku mazākiem notiek pasākumi pilsētas iedzīvotājiem, kuri gribētu iziet no mājas un sajust šos svētkus kopā ar citiem pilsētniekiem. Tomēr, un es tagad parunāšu par Rīgu, jo esmu rīdziniece, Rīgā šie masu pasākumi Daugavmalā nav izdomāti līdz galam. Ir pilns ar dažādu tirgotāju slieteņiem, notiek kāds koncerts. Bet ko darīt tur tiem, kas negrib klausīties koncertu vai klīst no viena slieteņa uz otru un tērēt naudiņu par kaut ko, bez kā varētu arī iztikt? Pie viena ņemot vērā, ka cenas šajā laikā ir maķentiņ uzskrūvētas. Pietiek ar stundu, lai lēnā garā apskatītu visu, kas ir uz laukuma un pēc? Pēc ir interesantāk doties mājās un nodarboties ar citām lietām. Svētku uguņošanu var noskatīties televizorā, to vienmēr translē.
2. Patīk, ka pavasaros tiek rīkotas mežu un apkārtējās vides sakopšanas talkas. Tomēr - kas notiek ar to šmucmaisu kalnu mežmalās un citās vietās? Vai ir pārdomāta šo vākumu izvešana tālāk uz Getliņiem vai tamlīdzīgām vietām? Pati, braukājot pa Rīgu, vietās, kur ceļš ved gar mežmalu, esmu šos maisus līdz pusvasarai redzējusi stāvam un gaidām savu prom aizgādāšanu. Pa to laiku iztīrītās vietas neapzinīgie pilsoņi atkal ir piedrazojuši.
3. Patīk, ka tagad atkritumi daudzos pilsētas guļamrajonos tiek šķiroti, ir dažādi konteineri dažādu sadzīves atkritumu veidiem. Toties neesmu manījusi, ka katram atkritumu veidam pakaļ atbrauktu konkrēts transports. Vismaz Purvciemā, tajās divās vietās, kur sanācis mītēties, tā ir viena mašīna, kas savāc visu - šķirotu un nešķirotu un vienalga tas nonāk Getliņos. Tad kāda jēga šķirot?
4. Patīk, ka no maija līdz septembrim daudzās Latvijas vietās notiek kādi pasākumi. Nepatīk, ka informācija par tiem ir izkaisīta pa dažādiem websaitiem un reizēm, uzduroties kādam interesantam pasākumam, nākas nožēlot, ka esi nokavējis - pasākums jau ir noticis. Vai nebūtu laiks vienotam websaitam, kurā saplūstu visa informācija no visām Latvijas vietām par pasākumiem, kas notiek? Bet varbūt es maldos un tāds saits jau ir?
5. Patīk, ka tagad ir daudzas un dažādas programmas cilvēku ar īpašām vajadzībām integrēšanai sabiedrībā. Tomēr ir izveidojies vesels ubagu un bezpajumtnieku slānis, kuru dzīves sakārtošanai arī kaut kas jādara. Saprotu jau, ka tā nav mūsu vienu pašu problēma. Arī attīstītajās valstīs ir šis slānis. Kā viņi ar šo situāciju tiek galā?

10 comments:

  1. Ir tāds saits, kur atrast info, saucas google.lv Meklējot pēc attiecīgā miesta, pagasta, novada, rajona, reģiona atradīsi visu info. Tik jāprot izmantot googles resursi. Tur gan nevarēšu palīdzēt.

    AtbildētDzēst
  2. Es laikam googli pilnībā vēl neesmu apguvusi

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kādi pasākumi, kad, kurā rajonā interesē?

      Dzēst
    2. man jebkurā, jo man transports par brivu, Galvenais, lai būtu interesanti un pietiktu naudiņas sīkiem izdevumiem pasākuma laikā.

      Dzēst
    3. Būs vien jāatklāj noslēpums - gribu to, nezin ko - google.lv nepalīdzēs atrast

      Dzēst
  3. Tāpēc es jau arī pa gugli tik bieži nerakājos, ja nav īpaša vajdzība,

    AtbildētDzēst
  4. skaties pašvaldību vietnes, tur arī kapusvētki būs.
    un tā jau nu nav, lielajos ziņu portālos ir afišas ar notikumiem pa visu Latviju

    AtbildētDzēst
  5. tu jau mani noraksti, ka kapusvetkus piedāva? neceri, es vel ilgi dzīvošu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ko? kapusvētkus taču nesvin no apakšas.

      Dzēst
  6. zini, es laikam tevi nepareizi sapratu un kapusvētkus uztveru ka pasmagu mājienu.

    AtbildētDzēst