ceturtdiena, 2023. gada 15. jūnijs

ASV seriāls: Čikāga liesmās (Chikago fire)

Reiz, pērnā gada 7.martā jau izteicos par šo seriālu, tiesa, toreiz teiktais aizplūda no pamattēmas un arī seriāla skatīšanās kaut kā apstājās. Uzreiz brīdinu - šis ieraksts top sezonu skatīšanās secībā, lai nu nemulsina tas viss. 

Skatīju nopietnāk šo seriālu Ludzā dzīvojot. Kabeļtelevīzijā, Fox un Fox life kanālos. Bet tur reizēm bija tā, ka sērijas "gāja uz riņķi". Tagad pamazītēm velku internetā un skatos pēc kārtas puslīdz loģiskā secībā. Seriāls par Čikāgas ugunsdzēsējiem. Cik nu nopratu rutrecker.org piedāvājumā - 11 sezonas.

Kāpēc teicu, ka puslīdz loģiskā secībā? Patlaban skatos novilkto 5.sezonu un iepukstu par tiem, kas šo seriālu "izlika". Jo pirmās četras sezonas rit loģiskā secībā, bet piektā - "bac" un ir pārlekts laikposmam, kuru varēja vērot loģikā televīzijā par spīti saraustījumam tur. Var jau būt, ka seriāla "izlicēji" netā kādas sezonas ir sajaukuši vietām, bet nebakstīšos noskaidrojot. katrā gadījumā, ziņošu.

Un ziniet, man patīk seriālā tas, ka tā varoņi ir ne tikai ugunsdzēsēji un cilvēki, ar kuriem viņiem sanāk saskarties notikumu gaitā. Filmas varone, un manuprāt pat galvenā, ir pati Čikāga. Varoņu ikdienas gaitas norisinās šajā pilsētā. Un skatītājs to redz, iepazīst ne tikai varoņus. Ja kādreiz man sanāks iespēja tur pabūt, man ļoti gribētos izstaigāt tās vietas, pa kurām staigājuši šī seriāla varoņi. Pilsēta kļūst tuvāka un tuvāka.

Sestā sezona iet likumsakarīgi aiz piektās. Pagaidām manīju - starp ceturto un piekto ir "robs budžetā".  Skatīšos, kas būs turpmāk. Tomēr neliels "dzindzin" uztverē ieskanējās. Ieskanējās tāpēc, ka jo tālāk sezonas sērijas skatoties, jo vairāk Čikāgas vietu, ielu nosaukumi sāka kļūt analogi Krievijas, konkrētāk, Pēterburgas vietu, ielu nosaukumiem. Un vienā no sezonas beigu sērijām - varoņu sarunā izskan frāze: "skaži po russki" ("pasaki krieviski") loģiskās "pasaki angliski" vietā. Kaut kas tur ar tiem ierunātājiem, tulkotājiem "saskrējis" greizi.

Jau septītajā sezonā. Viss turpinās secīgi pēc sestās. Tik sezonas apraksts rutrekerī iesprindzināja - ka tik nesanāk sēriju vākums no iepriekšējām, pirmajām četrām, sezonām. Palaižot sezonas pirmo sēriju, iespringums atkāpās. Pagaidām ieskatījos sezonas pirmajās trijās sērijās. Tomēr neliels uztraukums - kaut kāds nemanāms vēsums notiekošajā iezadzies. Pie viena tāda sajūta, ka starp piedāvāto sezonas otro un trešo sēriju atkal kāds "robs budžetā" (t.b. varbūt kāda sērija "izmesta"). Bet tikai sajūta, apgalvot neņemos. Skatīšos tālāk. Pagaidām vēl esmu septītajā sezonā. Drusku siltāk paliek. Nezinu, kam par iemeslu bija sezonas iesākuma izteiktais vēsums. Bet varbūt man tā liekas, nezinu.

Atkal - starp sezonas 15 un 16 piedāvātajām sērijām liekas likumsakarīgs robs. Bet vienalga pierādīt neko nevaru...

Pārgāju jau uz astoto sezonu. Pagaidām noskatījos sezonas pirmo sēriju, "uzkrita" sērijā atsauce neliela uz "Avataru". Pagaidām izskatās, ka starp piedāvātajām 4 un 5 sēriju atkal ir robs piedāvājumā. Skatīšos tālāk. Goda vārds, nezinu. Šīs sezonas 4 sērija, tāpat kā pērnās sezonas 2 sērija, beidzās ar "to be continued...", bet nākošā sērija nelikās "be continued"....

Sezonas 15.sērija atkal "be continued", bet 16.sērija - jau kaut kas cits...

Sāku skatīties devīto sezonu. Ja iepriekšējās sezonās bija 20+ sērijas, tad šajā - 16.

Bet kaut kā nesaprotu kā. Jo tālāk tās sezonas iet, jo mazāk siltuma jūtu. Nesaprotu. Tas, ka seriāla gaitā līgani mainās kādi personāži, savā ziņā paaudžu maiņa darba procesā; tas nemaina it kā pausto domu. Bet zināmas skumjas rada gan. Var jau būt, ka seriāla sezonu daudzums ko ietekmē, Kaut gan - skatoties Nozieguma skeletu sezonu daudzums nekādi nebojāja manu attieksmi pret skatāmo; un Nozieguma skeletam ir vairāk sezonu, nekā šim.

Jau uz desmito sezonu pārgāju... Desmitā sezona - normāli raiti, nejutās kādi  sēriju iztrūkumi.

Nolejuplādēju 11.sezonu. Apkopojumā 20 sērijas no 22. Sezona "procesā", patlaban laikam tapšanas, rādīšanas stadijā. Laikam pat ASV procesā esoša.

Šai seriālā, būtībā jau pamanīju šādu variantu arī seriālā Nozieguma skelets (Bones), parādās tas, ka ASV laikam ir ierasta lieta, ka bērns ģimenē apmetas uz dzīvi bērnistabā jau tad, kad praktiski tikko dzimis un no slimnīcas mājās pārvests. Lai dzirdētu bērna aktivitātes, laikam jau noteikti īpaši šajā, zīdaiņa vecumā, tiek lietots kaut kas rācijai līdzīgs - nu, maziņš aparātiņš, kurš nolikts pie bērna gultiņas un nodod signālu uz vecāku tuvumā esošu aparātiņu. T.i. raidošais un uztverošais aparātiņi. Īsti nezinu, kā tos aparātiņus sauc, bet šolaiku vecāki laikam zina, par ko ir runa. Pie mums tādi aparātiņi, kaut arī nelielā skaitā laikam jau ir parādījušies.

Pēdējās sezonas skatīšanās kaut kā lēnāk iet, nekā iepriekšējās...

Noskatījos tik tās sērijas, cik uz sezonas lejuplādēšanu bija gatavas. Visas 20. Kad ieskatījos torentos ar ķeksīša domu par to, ka vajadzētu teorētiski kaut pārbaudīt - vai atlikušās ir pietulkotas klāt. Lielas cerības nebija, it sevišķi pēdējo pāris gadu notikumu sakarībā. Proti, es to seriālu skatos krieviskā tulkojumā un kaut kā šaubījos... Tomēr manas šaubas kādi aktīvisti ir izkliedējuši. Tikko beidzās lejuplāde arī pēdējām divām sērijām.

Tad nu tā. Esmu noskatījusies visas pieejamās 11 sezonas. Pēdējā sezonas sērija, ko var nosaukt droši par pēdējo šobrīd pieejamo, beidzās uz "Turpinājums sekos..." viļņa. Un tiešām, negribas ticēt, ka seriāls beidzis savu ceļu ekrānos. Ceru, ka būs vēl 12 un vairāk sezonas. Laiks rādīs, katrā gadījumā pasekošu torentos. Pie viena tāds piesardzības IK?, jo es tomēr skatos to seriālu krieviskajā tulkojumā.

6 komentāri:

  1. Kādēļ joprojām tiek normalizēta satura lejupielādēšana, nočiepšana, aizlienēšanās utt?

    AtbildētDzēst
  2. Pretjautājums - kā tavs komentārs attiecas uz pastāstu par seriālu?

    AtbildētDzēst
  3. Attiecas vistiešākajā mērā, jo pastāstā ieraksta autors vairākkārt minējis satura iegūšanas veidu. Pieejami taču ir tik daudzi legāli veidi seriāliem un filmām par 10 vai mazāk eur mēnesī, gan jau kādam ir arī kirilicas tulkojumi pieejami, ja angļu mēle sveša.

    AtbildētDzēst
  4. Zini, arī šis ir legāls saits, kurš darbojas jau vairākus gadu desmitus, to lieto nu ļoti liels cilvēku daudzums visā pasaulē. Ja nu kas. Katrs jau izvēlas tos datu nesējus, kurus izvēlas. Tā ka nu pastāvi pie smilškastes - varbūt tur atradīsi piemērotāku knīpu. Pagaidām - ja nav kam citam piekasīties, tad kaut sētas stabam.

    AtbildētDzēst
  5. Tu tiešām esi tik ļoti atrauta no realitātes? Paprasi vismaz savam podkāsterim dēlam, lai viņš izstāsta, cik legālas ir tavas “desmitgadīgo saitu” darbības.

    AtbildētDzēst
  6. Zini, nav ko tēmu no vienas galvas uz citu pārlikt. Tu še sacepies. Un ne tur, kur pamattēma tiešām ir apčiepta un par tādu jau izsludināta. Tā ka esi tik laipns un lūdzu studijā 1) sarakstiņu ar tiem saitiem, kuri tavuprāt nav legāli; 2) juridisku un legālu pamatojumu tam, kāpēc tavuprāt tie saiti esot nelegāli; 3) šis punkts uzradīsies pēc atbildes saņemšanas.

    AtbildētDzēst