svētdiena, 2017. gada 16. jūlijs

Nenormālā vasara 2017

Nezinu, kā citur Latvijā un par Eiropā, bet Rīgā pēc klimatiskajiem apstākļiem aiz loga spriežot ir vēls pavasaris vai agrs rudens. Kaut arī vasara un pats jūlijs ir pašā viducī. Ir beidzot jāsāk ticēt tautas novērojumiem - ja ielīst Pēteros, tad līs visu vasaru. Nezinu par visu vasaru, tā pēc kalendāra vēl nav beigusies, bet šī puse ir vairāk lietaina nekā saulaina.
Ar visu šito klimatu ir nobrucis arī mans gulēšanas laiks. Eju gulēt cikos gribu - 7os, 8os, 9os vai pat vēlāk, bet augšā esmu ap pieciem pussešiem. Dažas dienas pat piecos pēcpusdienā nobruku naktsguļā un tad nu norāvu līdz pussešiem. Ap to laiku nedaudz padarbojos kompī un noliekos pagulēt vēl uz stundiņu, pusotru. Reizēm arī pa dienu nogāžos uz pusotru stundu pagulēt. Bez visām zālēm. Tās es uz nakti dzeru.
Fiziski saslimusi neesmu, ēdu, rosos, citādi darbojos. Pa vidam ar anketām skraidu, braukāju uz centru lietas kārtot. tik tā nenormālā daudzgulēšana.
Tiesa, filmiņas internetā skatīties ir piegriezies, apnicis. Visu ziemu izskatījos pa vidu visām skraidīšanām. Arī neko lasīt negribas. Slimnīcā izlasījos. Tagad gribas skraidīt un daroties. Internetā meklēju pasākumus, uz kuriem varu aizdoties par velti. Jo maksas izklaidēm nepietiek, Sadzīviskajiem izdevumiem knapi pietiek.
Par pagājušo spriežot - ir lai, ka tovasar nepaliku Iecavā, žēl, ka pērn aizraucām no Ludzas. et tā nu ir sanācis un katra vieta devusi savu pieredzi un skaistumu.
Vai mums beidzot būs vasara, kad varēs staigāt normāli vasarīgi un pat peldēties?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru