trešdiena, 2021. gada 8. septembris

Nedaudz sakrājies

1. Cik daudz tomēr feisbukā tukšu komentāru, rakstītu tik rakstīšanas pēc, ne interesantas diskusijas dēļ! Kaut žurnālistikai, žurnālistiem kā profesijas pārstāvjiem veltītajā tēmā. Tiem, kuri brēc, ka viss ir slikti un tālāk vairs nav kur, žurnālisti ir nopirkti, jo ataino to patiesību, kuru redz žurnālisti, nevis raksta/komentāra autors - ja viens uzraksta ko pagarāku paužot savu viedokli, nu ļoti daudzi viņu atbalsta ar neko neizsakošām, trafaretām frāzēm. Kā papagaiļi, kuri iemācīti runāt cilvēku valodā īsti neizprotot teiktā jēgu. 

Un nevēlas sadzirdēt jautājumus, lietas, kuras liek padomāt, saprast jautājumu pēc būtības, nevis balstoties uz skaļām frāzēm. Cenšos jau uzdot konkrētus jautājumus, pamudināt oponentu sakarīgāk pamatot savu viedokli. Bet tas ir piliens jūrā, ir kas noreaģē, vairākums tomēr ir ieciklējušies un tālāk par savu bļāviena nekonkrētumu, paustā seklumu neredz, pat negrib redzēt.

Šiem bļāvējiem tad gribas piedāvāt - ja reiz ir pārliecība, ka žurnālista patiesību var nopirkt, tad nečīkstiet, nopērciet to žurnālistu, kurš būs ar mieru rakstīt jūsu patiesību, ne savējo. Kur problēma? Naudas par maz? Ja nevarat nopirkt, nebļaujiet. Ēdiet ko dod.

2. Pašmāju televīziju skatīties īsti negribas, daudzus internetmedijus "pārlapot" arī pagrūti jau sāk - par daudz visādu realitātes šovu, kuros tiek piarēti zemas kvalitātes personāži. Tā pati tukšgalve, viendienītis tauriņš Magone, Dānijā laulību noslēgušais geju pāris, cītīgi tiek "bīdīta" Kambalas sieva. 

Par pirmajiem diviem esmu izteikusies jau agrāk, apmēram nu jau pagājušās vasaras sākumposmā. Par Kambalas lauleni runājot - atkal tas pats jautājums: ar ko viņa ir nozīmīga? Rādās, ka tikai ar to, ka uzspiedusi sevi un laulību Latvijā zināmam sportistam. Un tagad ar to cenšas nopelnīt jo citu neko nemāk. Vispār - kam viņa vajadzīga? Ceru, ka puisis drīz apjēgsies un pat viņam tā būtne pārstās būt vajadzīga.

3. Pa internetu klejo visāda veida ieteikumi kā noturēt puisi/meiteni, vīru/sievu. Nu, pankūka, pirmkārt jau tas, ka šie ieteikumi ir pārāk vispārināti un nekādi neder katram konkrētam gadījumam individuāli. Un, otrkārt, nekādi spēki nenoturēs to, kurš negrib tapt noturēts. Cits jautājums, un attiecīgi jau nākošais, ir - vai tas aizgājušais cilvēks tomēr sagribēs atgriezties un vai gribēsi paņemt atpakaļ.

No cilvēka, kurš sevi nepārtraukti pilnveido, māk pat ar kādu sīkumu sagādāt patīkamus mirkļus ne tikai sev bet arī līdzcilvēkam - neviens nebēg prom. Cilvēks, kurš māk ar savu darbošanos saglabāt interesi par sevi, neviens nebēg prom. Nu, sliktākā gadījumā tik nedaudz pamaina attiecību variantu. 

4. Sasmīdina cilvēki, kuri aizstāvot savas bailes no vakcinēšanās pret koronas vīrusu visā nopietnībā prognozē termiņus, kuros vakcinētie nomirs. Nu mīļie, pilnīgs sviests, tik diemžēl ir cilvēki, kuri uzķeras un tic. Tik jautājums - pasaulē ir ļoti daudzi, kuri ir vakcinējušies, kurš ir tik talantīgs, ka īsā laika posmā ir aprēķinājis visiem potētajiem konkrēto nāves laiku? Vai arī ir dievs, gaišreģis vai kas tamlīdzīgs? Un ko šie pareģoņi darīs ar tiem, kuri nebūs tik paklausīgi un neietērpsies baltā palagā un marša solī nesoļos uz kapiem apgulties sagatavotajās vietās? Skries katram nemirstošajam vakcinētajam pakaļ ar šauteni lai tikai piepildītu pareģojumu? Stabils nonsenss. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru