sestdiena, 2021. gada 25. septembris

Vēl kāds stūrītis Vecmilgrāvja

Sēžu un atelšos. Kopā ar draugu biju pastaigā Vecmīlgrāvī, uz parku Ziemeļblāzma.

Parks lielāks par Rīgas centra parkiem. Nu, manuprāt, Vērmaņdārza un Bastejkalna apvienojums. Teritorijas ziņā. Varbūt nedaudz lielāks par Ziedoņdārzu.

Tīrs, sakopts. Ainavu parks, kaut arī parka centrālajā daļā neliels laukums franču parka variantā ar nelielu labirinta veida apstādījumu. Nelīdzens tajā nozīmē, ka veidots kādreizējo kāpu zonā ievērojot kāpu struktūru. Taciņas augšā, lejā. Daudz neskartu, kokiem apaugušu zonu. Patīkami, ka parks ir iežogots. Nu, apmēram kā Vērmaņdārzs. Atvērts apmeklētājiem no 6iem rītā līdz, ja pareizi atceros, līdz 22iem vakarā. Ir arī novērošanas kameras.

Parkā ir vairākas lapenes, bērnu rotaļu laukums. Uzstāšanās vieta brīvdabas pasākumiem. Un skatu tornis. Ja pareizi saklausīju - 37 metri augsts. Ieeja skatu tornī - 1,5 eiro no cilvēka, biļetes var iegādāties Informācijas centrā pie galvenās ieejas parkā. Nu skatu torņa - lieliska panorāma, saskatāms ļoti daudz kas no Rīgas. Skatu torņa pašu virsotni vēl rotā panorāmas foto ar norādēm par to, kuras vietas ir pamanāmas no paša torņa. Vecrīgas baznīcu torņi, skats uz Daugavu un Kundziņsalu tajā, Juglas, Bolderājas virziens. Pat Vecdaugava saskatāma. Parkā vēl atrodas kultūras nams Ziemeļblāzma ar Vecmīlgrāvja bibliotēku tajā. Kultūras nama celtne - 1913. gadā celtā ēka Bezalkohola biedrībai. Visai iespaidīga celtne ar daudzām telpām daudziem pasākumiem.

Ceru, ka tuvākajā laikā draugs pārsūtīs bildes, ko še publicēt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru