piektdiena, 2023. gada 10. marts

Un atkal no pašmāju vēstures

 Ik pa laikam dalos savā blogā ar to, ko esmu "izrakusi" internetā vai kur citur par vēstures tēmām. Un pavairāk laikam sanāk par pašmāju vēsturi. Šodien atkal tāda dalīšanās. Un jau uzreiz saku - paldies tiem cilvēkiem, kuri "parakājušies" viskautkur, lai sagatavotu informāciju.

Vispirms nedaudz papucināts stereotips par vācbaltiešiem. Šo rakstu, uz kuru links ir šis - komatos ieslēgtais teikums, Latvijas Fantāzijas un Fantastikas lapai sagatavoju apstrādājot žurnālā "sastaptu" tekstu (autorību ievēroju, pat norādīju iz kurienes to publikāciju "izrāvu"). Un patiešām - cik ļoti mums "iecirsts" tas, ka vācbaltieši bija tikai un vienīgi baroni. Un arī tas, ka piespiedu emigrācijā devās tikai latvieši.

Otru rakstu uzgāju vietnē spoki.lv. Par valstiskajiem veidojumiem mūsdienu Latvijas teritorijā. Un iekšējs nīgrums uz tiem, kuri atbildīgi par vēstures mācīšanu skolās - nu kāpēc daudz ko noklusē? Pat ja rakstā minētais varētu būt pieļāvums - nu nedrīkst no vēstures neko mest laukā. Šoreiz došu linku uz rakstu pašos spokos, šis palīgteikums tad nu ir tas links.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru