otrdiena, 2021. gada 24. augusts

Attiecības, neliels novērojumu kokteilītis

Vēlos nedaudz pieskarties attiecībām. Un noteikti no sieviešu skatupunkta. Vīrieši lai savu skatupunktu izsaka komentāros vai kā savādāk. Nebūs nekas nepareizs.

Jebkura meitene augot un augšanas procesa laikā veidojot attiecības ar pretējo dzimumu vēlas tikt pamanīta un saņemt uzmanības pierādījumus no puišiem. Un ne jau kaut kā starp citu. Vispirms jau tas var tikt nosaukts par konfekšu puķu periodu. Nu nav meitenei, sievietei primāri dabūt puisi gultā ar visiem no tā izrietošiem pasākumiem. Vispirms primāri ir uzmanības un ieinteresētības pasākumi. Gultas pasākumi ar laiku var pamazām pienākt klāt ja attiecības organiski attīstās nopietnības virzienā. 

Nu nav meitenei 15, 16, 17 gados jūtu, kuras varētu nosaukt par lielu un dziļu mīlestību, kura puisi un meiteni ieliek gultā kā vienu no mīlestības izpausmēm. Ir iemīlēšanās, aizraušanās, kura nu noteikti nav mīlestība. Līdz īstai un patiesai mīlestībai ir jāizaug. Un jāizaug abiem diviem - puisim un meitenei.

Nosaukt pirmo mīlestību par nelaimīgu? Absurds. Nelaimīga mīlestība nekad nav. Ja cilvēks mīl, viņš nav nelaimīgs. Nesākšu sīkāk runāt par mīlestību, katrs pats lai pārskata savas atmiņas par nodzīvoto laika nogriezni, atceras savas sajūtas, jūtas. Spēj godīgi atbildēt kaut sev uz jautājumu - es mīlu. Šajā dzīves caurskatē ar iepriekš izdzīvoto notikumu jūkli katrs atradīs precīzākus, sev atbilstošākus izteikumus jēdzienam "mīlu". Un tā būs pareizā atbilde, tik katra paša definējumā, kurš var atšķirties no kaimiņu Ješkas definējuma.

Vienu tiešām varu apgalvot droši. Nu nevēlas meitene gultas priekus ejot jau uz pirmo/otro/trešo randiņu. Šī nevēlēšanās var būt arī pēc gadu ilgām puķkonfekšu pastaigām. Meitenei ļoti bieži primārā ir uzmanība, ko viņai velta puisis/vīrietis. Pat ja šī gada laikā ir bijis kāds gultas pasākums. Gultas pasākums vairumā gadījumu ir pakārtots lielums. Primārais, vēlreiz atkārtoju, ir šī uzmanība, cilvēcīga uzticēšanās, paļaušanās un cieņpilna attieksme.

Pat vēlākos gados gulta ir otrā plāna jautājums, kaut arī ir iestājies zināms briedums un savu sajūtu un vēlmju izpratne šajā jautājumā. Tiesa, briedumā var jau savas sajūtas precīzāk nodefinēt - vajadzīga tik gulta, kas dalīta ar konkrētu cilvēku konkrētā gadījumā, vai arī cilvēks kopumā un kopā ar gultas pasākumu.

Un, ja 14, 15, 16 un cik nu vēl mazajos gados meitene uz iepatikušos puisi skatīsies caur ļoti rozā brillēm un pazudušu galvu neatšķirot aizraušanos, sadomātu mīlestību no patiesām jūtām, tad brieduma gados tas jau būs cits redzējums, stabilāks attiecību vērtējums. Un arī atbilde uz jautājumu - ko gribu no sevis un ko no otra cilvēka. 

Kas šajā gadījumā tiek gaidīts no pretējā dzimuma? Nu noteikti ne vilkšana krūmos jau pirmajā randiņā. Ja nobriedušai sievietei gribēsies ko vienas nakts pasākumam, viņa tad arī atradīs kā šo pasākumu norealizēt. Bet ja ir piesitiens kaut kam nopietnākam - te nu vienas nakts pasākums vairumā gadījumu ir garām. Protams, gadās ka vienas nakts pasākums pāraug iekš kā nopietnāka, bet tad nu puisim/vīrietim jārēķinās, ka kādu brīdi gultas pasākums jāatliek, jārēķinās ar puķkonfekšu brīdi lai parādītu savas attieksmes nopietnību.

Varbūt neesmu izkāpusi no pusaudžu maksimālisma, sajūsmas, bet (domāju, meitenes/sievietes man piekritīs) - vairumā gadījumu gultas pasākums, ja tas ir pareizi interpretēts, sniegs līdzvērtīgu dvēseles lidojumu saulrietam/saullēktam pludmalē kopā ar mīļoto cilvēku. 

Nu, kaut kā tā uz visu to no sievietes redzeleņķa. Vīrietim laikam tas ir nedaudz savādāk. Nezinu, neesmu vīrietis.

Un tai pat laikā - ir arī nedaudz kritisks vērtējums. Pirmās tikšanās laikā ļoti bieži top skaidrs - vai kontakts ar vīrieti notiks vispār. Un nav svarīgi, vai vienas nakts pasākumam, vai ilgstošākām attiecībām. Nesanāk satikt vīrieti un uzreiz krūmos vai gultā. Tomēr vispirms ir saruna "pie apaļā galda" lai saprastu, kas ir kas un kāpēc.

Tomēr nespēju nopietni un ar cieņu uztvert tos vīriešus, kuri nemāk citādi apmierināt savas vēlmes kā vien ar varu. Ir taču normālas, ne vardarbīgas iespējas gultas vēlmes realizēt. Un tā, ka no tā jel kādu prieku iegūst abas puses.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru